Rij MONO, fiets MONO

Rij Mono

Rij MONO! Dat is het nieuwe motto. Het is misschien verleidelijk om even snel dat appje te checken op de fiets of toch dat telefoontje op te nemen in de auto. Want je denkt zelf dat autorijden of fietsen prima te combineren is met je telefoon. Dat deze combinatie gevaarlijk is, weet eigenlijk iedereen. Maar is is iedereen zich ook bewust van het gevaar?

Maar waar staat MONO eigenlijk voor? MONO staat voor één of alleen. Het is een campagne tegen appen in het verkeer.

Dankzij Facebook en Instagram zijn vrienden, familie en collega’s altijd dichtbij. Dit is fijn, maar heeft in het verkeer een negatieve kant. Door het telefoongebruik krijg je slingerende fietsers, maar ook bijna botsingen of echte ongelukken. Appen in het verkeer is gevaarlijk.”

Dankzij een artikele in Rijschoolpro wordt de ernst van de situatie in kaart gebracht. Het is namelijk zo dat één op de vier mensen leest wel eens berichten tijdens het rijden. Één op de vijf stuurt een berichtje terug. Het risico op een ongeluk is dan 6 keer zo groot, meldt het ministerie. De nieuwe campagne MONO geeft aan dat het normaal is om even niet op social media bereikbaar te zijn en de aandacht bij het verkeer te houden.

De grootschalige campagne tegen het appen in het verkeer is een initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). De campagne gaat meerdere jaren lopen.

Wil je het hele artikel lezen? Ga dan naar de website www.rijschoolpro.nl/nieuwe-campagne-tegen-appen-in-het-verkeer-rij-mono-fiets-mono/

Wil je meer blog? Kijk hier voor het blogoverzicht!