Vergeet je jas niet!!

Jas in de auto

Leg een jas in de auto

Vergeet je jas niet?! Nee natuurlijk niet het is hartstikke koud buiten. Dus als je op de fiets of met de scooter weggaat zal je niet zo snel je jas vergeten. Maar wist je dat heel veel mensen hun jas niet meenemen als ze met de auto weggaan? Waarom zou je ook… Je zet de verwarming toch lekker aan.

Het is fijn dat je zo kunt vertrouwen op je auto, maar wees je ervan bewust dat je auto jou ook wel eens in de kou kan laten staan. Neem altijd een deken of jas mee of leg een jas in de auto. Stel je brandstoflampje werkt niet meer en je hebt geen benzine meer. Dan kom je dus niet zo ver. Dat betekend dat als je strand, je de motor niet meer aan kunt zetten, dus ook geen verwarming… Of er gebeurd iets waardoor je tot stilstand komt op de vluchtstrook, langs de snelweg. Je moet voor je eigen veiligheid je auto uit en op een veilig plek gaan staan. Als je autopech of een ongeluk hebt gehad, waardoor je buiten de auto moet wachten, is een jas of warme deken toch wel erg prettig. Je staat stil en onderkoeling wordt een gevaar!!

Denk niet dat je best in je auto kan blijven zitten. Er hoeft maar 1 iemand niet op te letten en af te dwalen richting jou plek en de ramp is niet te overzien!

Daarom beste mensen, wees erop bedacht om een jas mee te nemen of desnoods standaard in de auto te leggen. Zo kan je op een veilige plek gaan staan en hou je het lekker warm. Het kan je leven redden.

Wist je dat de ANWB ook heel veel tips geeft over verkeersveiligheid? Kijk snel op: www.anwb.nl.
Het is echt een aanrader om de site te bekijken.