#DoesLief

#doeslief

#Doeslief is een campagne van Sire. Dit gaat verder dan asociaal gedrag naar lesauto’s, maar in deze blog richten wij ons wel tot deze categorie.

Helaas heeft elke rijschool wel te maken met asociaal rijgedrag van andere weggebruikers. Het is momenteel zelfs zo erg, dat steeds meer lesauto’s met de sticker #Doeslief rondrijden.

Deze campagne van SIRE is in maart onder de rijscholen begonnen. Medeweggebruikers kunnen ongeduldig zijn en dit uiten naar de lesauto voor hun. Het lijkt wel of ze zijn vergeten dat ze het zelf ook ooit hebben moeten leren.

Het komt te vaak, bijna dagelijks, voor dat een lesauto gehinderd wordt. Uiteraard mag dit niet, maar het kan ook levensgevaarlijke situaties opleveren. Er staat niet voor niet een L op het dak! Een instructeur zal op tijd ingrijpen, maar je kunt je indenken dat het voor een leerling een onprettige ervaring is, als iemand zo onaardig tegen je doet in het verkeer.
Daarnaast moet er ruimte zijn voor de leerling om foutjes te maken. Daarvoor is de leerling nog lerende. En een leerling moet de regels correct aangeleerd krijgen. Dus waar wij max 30 mogen rijden, rijden wij dat ook en niet harder.

Denk eraan als je haast hebt, ga 5 minuten eerder weg. Jij hebt het ook moeten leren.

Het gaat zelfs soms zo ver, dat de lesauto opzettelijk gehinderd wordt. Daar bedoel ik mee, rechts inhalen, op de snelweg voor je op de rem trappen en ga zo maar door. En waarom beste mensen? Waarom?!

Wij hebben ooit de opmerking gehad dat iemand het oprecht ‘leuk’ vond zo’n vervelende lesauto een ‘lesje te leren’. Maar onthoudt dat jou kind ook in die auto had kunnen zitten. Vind je het dan nog zo leuk of stoer!?

Het asociale gedrag naar lesauto’s wordt steeds erger. Het is ook drukker op de weg dan 10 of 20 jaar geleden. Maar blijf nadenken en sociaal. Daarom rijden wij vanaf nu ook met de #Doeslief rond.

Hopelijk kunnen we weer wat toleranter naar elkaar worden in het verkeer.

Wil je meer weten over de campagne >> https://sire.nl/campagnes/doeslief/