Rijschool machtigen

Rijschool machtigen

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe leerlingen ons kunnen machtigen. Voordat wij een examen aan kunnen vragen is het belangrijk dat je ons als rijschool machtigt om jou praktijk examen in te plannen. Daarnaast dien je ook een eigen verklaring in te vullen. Vroeger hete dit een gezondheidsverklaring.

Wij leggen de stappen van het machtigen graag voor je uit. Wil je meer weten over de eigen verklaring? Ga dan naar: https://rijschoolmontfrans.nl/2018/07/20/gezondheidsverklaring/

Rijschool Montfrans machtigen:
1. Ga naar de website: https://mijn.cbr.nl/ en klik op ‘Inloggen met DigiD’. Na het invullen van het rijschoolnummer op Mijn CBR kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan Rijschool Montfrans.
Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via www.digid.nl
2. Het rijschoolnummer van Rijschool Montfrans is: 8491U5
3.Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen. Als de naam op het voertuig niet overeenkomt met de rijschool die je gemachtigd hebt, dan kan het CBR besluiten om je examen niet  door te laten gaan.
4.Rijschool Montfrans ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
5.Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.

Na het machtigen van de rijschool, moet je ook een gezondheidsverklarig invullen. Dit doe je ook met de DigiD op de website https://mijn.cbr.nl/ Het CBR rekent een klein bedrag voor deze verklaring. Zonder deze verklaring kunnen wij geen examen voor jou aanvragen.

Als de machtiging en de gezondheidsverklaring ingevuld zijn, moeten deze goedgekeurd worden door het CBR. Wacht hier dus niet te lang mee. Na de goedkeuring, kan Rijschool Montfrans een praktijkexamen inplannen.