Corona update rijles

Corona rijles

Corona en rijles. Hoe staan de zaken ervoor. Gisteren is er een persconferentie op tv geweest. Hierin is duidelijk geworden dat de maatregelen verlengt zijn. Dat betekend ook voor de rijschoolbranche dat wij tenminste tot 20-05-2020 geen les mogen geven.

Het is begrijpelijk dat de maatregelen zijn verlengt. De veiligheid van iedereen staat voorop. Deze tijd en deze maatregelen zijn ook heel uitzonderlijk. Ik kan mij niet herinneren dat er eerder zulke heftige maatregelen zijn genomen. Corona heeft een heftige impact op de rijlessen.

Wij vinden het intens spijtig dat wij nog geen les kunnen geven. Wij missen de leerlingen.

“Liefde voor het vak”

Wij zijn in begin 2018 onze eigen rijschool begonnen. Wij ervaren zoveel liefde voor het vak. Het is zeker een intens en verantwoordelijk vak, maar een vak waar wij onze passie in kwijt kunnen. Dat is het les geven. Iets opbouwen van (meestal) niets. Zien dat de leerlingen zich ontwikkelen, fouten durven maken en leren.

Wij hebben alle begrip voor de beslissing van de overheid, rijles en Corona gaat in deze tijd niet samen. Toch zijn wij een beetje verdrietig dat wij ons geliefde vak en bedrijf nog steeds niet kunnen oppakken.

Corona rijles

Maatregelen:

Het ziet er voorlopig naar uit dat maatregelen verlengt zijn t/m 20 mei. 1 week daarvoor zal er weer een persconferentie plaats vinden.

Ondertussen zijn wij aan het kijken naar maatregelen die wij kunnen of moeten treffen zodra wij weer groen licht krijgen om te rijden. Dit betekent dat wij moeten nadenken over mondkapjes, preventieschermen, ontsmettingsmiddel e.d. Wij staan voor alles open, zolang de veiligheid maar niet in het gering komt.

Het is moeilijk, maar wij hopen dat als iedereen nog even doorbijt en zich nog even aan de regels houdt, dat het zijn vruchten af werpt en dat de tijden snel zullen keren en bovenal dat een ieder van jullie gezond mag blijven!

Hopelijk tot snel!

Groeten Richard en Samantha
Rijschool Montfrans