Verkeersborden F5 en F6

Verkeersborden vraag

Vandaag besteden wij aandacht aan de verkeersborden die je tegenkomt bij tegemoetkomend verkeer.

Bij sommige verkeersborden in het algemeen moet je bestuurders voor laten gaan en bij andere moet je voorrang geven aan al het verkeer. Als we praten over verkeer, spreken we dus ook over voetgangers.

Weet jij het goede antwoord op de volgende vraag?

Het goede antwoord van de vraag is B. Antwoord A zou jou en een tegenligger allebei voorrang geven en dat zou niet goed komen…

Je vindt het verkeersbord in de categorie F van de verkeersborden. Categorie F zijn de overige geboden en verboden. Wij noemen het blauwe bord met de rode en de witte pijl bord F6.

Bord F6

“Bestuurders uit tegen gestelde richting moeten verkeer dat van deze richting nadert voor laten gaan.”

Het is dus belangrijk dat wanneer je bord F6 ziet, je weet dat jij rechts rijdt en dus als verkeer voorrang moet krijgen van de tegemoetkomende bestuurder!.

Voor die tegenliggers aan de andere kant vinden we het bijpassende bord F5. Dat is een rond bord met een rode rand, een zwarte en een rode pijl.

Bord F5

“Verbod voor bestuurders door te gaan bij nadering van verkeer uit tegengestelde richting.”

Het is belangrijk dat wanneer je bord F5 ziet, je weet dat jij rechts rijdt en als bestuurder dus het tegemoetkomende verkeer voor moet laten gaan.

Voor meer bordentraining verwijzen we je graag door naar de laatste pagina’s in je theorieboek. Ben je nog niet begonnen en wil je graag het boekje alvast ontvangen? Neem dan even contact met ons op.