Bordentraining op de wc

Terugval lockdown rijles

“Ik doe niks aan mijn rijles.” Zonde, want je wil toch geen terugval? Wij gaan je vertellen hoe je, jezelf kan trainen op voorruitgang.

Voorkom terugval

Wij merken als rijschool dat leerlingen na een lockdown een terugval ervaren voor hun auto rijlessen. Dat is jammer en wij willen deze schade zo veel mogelijk beperken. Er zijn dingen die je thuis kunt bijhouden of oefenen. Oefen onderweg eens de betekenis van verkeersborden of test jezelf of wie er voorrang heeft bij een kruispunt of zijweg. Wij kunnen je terugval niet beperken zonder jou hulp.

Verwachtingen…

Het voelt alsof iedereen iets van je verwacht. Deze Corona tijd vraagt veel van jou als leerling. Scholen doen alles online en je hebt misschien wel bergen met huiswerk. Dat beseffen wij ons ook heel goed Deze tijden vragen al veel discipline van je, hoe moet je nou ook nog eens je rijles kennis bij spijkeren? Daarbij helpen wij je graag. Er zijn verschillende tips die jij heel makkelijk kunt uitvoeren om bij te blijven met het auto rijden.

Makkelijk uitvoerbare tips houden we allemaal van. Dus waar wacht je op? Hierbij geven wij je 4 gratis tips weg:

Yes, makkelijke tips!

Tip 1: Bordentraining tijdens toiletbezoek
Oefen de verkeersborden op de wc. Iedereen heeft wel een momentje over. Download een app en ga bordentraining doen i.p.v. social media. Handig!
Klik hier voor Apple
Klik hier voor Android

Tip 2: kort maar krachtig
Blijf je theorie leren! Je hoeft geen uren per dag te blokken, maar prik een vast moment in de week, waarin je 1 of 2 onderwerpen gaat leren of herhalen. Ook al heb je, je theorie examen al gehaald, zorg dat je kennis bij blijft!

Tip 3: Meerijden irritant, maar houdt kennis in stand
Hoe irritant het soms voor de bestuurder is… Zorg dat je mee kan rijden. Kijk hoe hij/zij rijdt. Oefen je kijk-technieken op bijvoorbeeld rotondes en bij het afslaan. Observeer wanneer iemand het gas los laat, afremt, de koppeling indrukt en terug schakelt.

Tip 4: Ga fietsen!
Wil je dat niemand op jou vingers kijkt? Stap dan op de fiets en oefen jou kijk technieken zoals het jou is geleerd. Verwoord hardop hoe je een rotonde benaderd en hoe de kijktechnieken gaan.

Wij adviseren je om deze simpele tips uit te voeren. Zelfs in de lockdown tijd stap je wel eens op de fiets of bij iemand in de auto. Bijblijven kost niet veel moeite of tijd.

Je merkt dat je na de lockdown een voorsprong zal hebben en een kleine of misschien wel geen terugval ervaart. Kennis is macht, doe er wat mee.

Oefen een gratis theorie examen!