Theorieles Nunspeet

Theorie les in Nunspeet

Wij merken dat er behoefte is aan theorieles. We hebben nu al een aantal jaren een eigen rijschool. Als rij instructeurs merken wij dat er behoefte is om theorieles aan te bieden en dat gaan wij nu doen!

Als leerlingen zich onzeker voelen over het theorie examen of moeite hebben met leren, moeten zij uitwijken naar een opleider die theorie aanbiedt. Dat is een lastige zoektocht. Je komt al gauw in de grotere steden terecht en deze opleiders geven bijna alleen maar dagcursussen. Dit is niet ideaal. Wij leggen je uit, waarom wij de cursus in minimaal 2 delen knippen.

Wij, als rij instructeur, zijn geen fan van dagcursussen. De praktijk leert ons dat een leerling de dag van de cursus oververmoeid is en op het laatst niks meer opneemt. Doordat je na de cursus direct examen hebt, weet je het grootste gros nog wel qua kennis, maar qua inzicht heb je simpelweg geen tijd gehad om te leren en te oefenen. Het onderdeel inzicht en gevaarherkenning zijn belangrijke punten, die je ook in de praktijk moet toepassen.

Twee weken na een dagcursus ben je het meeste al weer vergeten. Dat komt doordat je op een dagcursus de stof in je hoofd stampt, maar je korte termijngeheugen, kan het niet wegschrijven op je lange termijn geheugen. Door dat te kunnen doen, moet je herhalen en op die manier ben je actief aan het leren.

De praktijk leert ons dat wanneer leerlingen herhalend leren, minder lessen nodig hebben, dan leerlingen die enkel een dagcursus volgen. Doordat de regels wegzakken bij een ééndags cursus leerling, is de rij instructeur alsnog bezig om theorieles te geven in de auto… Dat is uiteraard zonde.

Daarom staan wij volledig achter ons concept om zelf theorieles te geven. Wij weten wat de belangrijke punten zijn in de theorie en de praktijk. Wij draaien zelf mee in de praktijk, waardoor we de theorie het beste kunnen uitleggen en onderbouwen.

Ons doel is, dat je echt de theorie leert. Wij geven je de handvatten, zodat jij op een verantwoorde manier kunt leren en er ook echt wat aan hebt!

Schrijf je hier in voor een theoriecursus!