Bijzonder parkeerbord

Parkeerbord

Uitzondering parkeerbord

Er zijn verschillende regels over waar je nu wel of juist niet mag parkeren. In een andere blog gaan we daar verder op in, maar nu behandelen we een bijzonder verkeersbord.

Een verkeersbord die je niet in je theorieboek vindt, maar die wel degelijk bestaat. We leren dat we niet op het trottoir mogen parkeren. Dan hinder je de mensen die daar lopen. Op sommige plekken gaat deze vlieger niet op en heb je zelfs een parkeerbord die aangeeft dat je hier wel op het trottoir mag parkeren. Ik heb hier een foto van gemaakt en behandelen dit bord…

Waar vind je dit bord?

Dit bord vind je in smalle straten, waar eigenlijk een gebrek is aan de ruimte om parkeerplekken te maken. Door de vele woningen is er een parkeerprobleem. Een gemiddeld huishouden heeft al snel 2 auto’s en gezinnen met oudere thuiswonende kinderen al snel 3. Om deze mensen aan de andere kant van de stad te laten parkeren is ook geen optie, dus heeft men daar iets op bedacht.

Namelijk het parkeerbord

Is er aan iedereen gedacht?

Zo kunnen er aan beide kanten van het weggetje toch auto’s worden geparkeerd. Aan 1 kant van het trottoir wordt deze deels geblokkeerd door de auto’s. Voor rolstoelen, scootmobielen en kinderwagens is dit niet handig. Gelukkig is er aan de andere kant van de weg ook nog een trottoir die doorloopt.

Eigenlijk is dit een creatieve oplossing voor het ruimtegebrek en de moderne tijd. Dit bord kom je onder andere tegen in Zwolle. In Harderwijk is deze nog niet gesignaleerd. Ik wilde dit bijzondere verkeersbord toch even met jullie delen.

Bordentrainer

Wist je dat je heel goed je bordenkennis kunt training met de gratis Verjo Bordentrainer app.
Je vindt de app hier!